Welkom bij keurslager Van Hoof Onze producten worden steeds.... Een lekker biefstuk...mmmm ....lekker.. Gepresenteerd met sla en tomaat.. Mooi krokant.. Op de barbeque of grill ... Eenvoudig te bereiden... Heel lekker bij...


KEURSLAGERIJ VAN HOOF
EEN SLAGERSFAMILIE VAN HUIZE UIT

Of hoe het allemaal is begonnen …


DE EERSTE GENERATIE

De bakermat van wat nu de Keurslagerij Van Hoof is, wordt gelegd in het begin van deze eeuw toen Hendrik Van Hoof in het huwelijk trad met Anna Curinckx. Dit gebeurt nog tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het pasgetrouwde koppel verdient zijn brood met de van-deur-tot-deur verkoop van petroleum. In de dolle jaren 20 zijn de kinderen oud genoeg en worden ook zij op pad gestuurd. Peter en Josephine, beter gekend als Harry en Fien, trekken vanaf 1928 elke zondag naar de voetbalwedstrijden en verkopen er karamellen!
Uit deze heen-en-weer trekkende handel groeit stilaan een echte "commerce".

DE TWEEDE GENERATIE

Zoon Harry bekwaamt zich verder in de slagersstiel en gaat op leercontract bij beenhouwer Isenborghs. In 1940 trouwt hij met Gaby Deroo en net na de Tweede wereldoorlog beginnen ze een eigen beenhouwerij. Van Colette Van Hoof en Karel Moelants huren ze een pand in de Ginderbuitenstraat, het huidige nr 192. Van de weduwe van beenhouwer Anciaux op de Blauwe Kei nemen ze voor de ronde som van 30.000 frank de beenhouwerijinrichting - een houten toog, kapblok een ijskast- en het handelsregisternummer over.
Op 25 juli 1945 gaan Harry en Gaby van start. Drie dagen per week verkopen ze vers vlees, het ijs om het vlees te bewaren wordt hen aangeleverd door de firma Detandt uit Balen.
's Avonds trekt Peter naar zijn klanten om varkens te slachten. Vooral de wintermaanden zijn zeer druk. Topmaand van het jaar is november.
In '46 zegt de huiseigenaar de huur op. Het koppel besluit al vlug tot de aankoop van twee stukken grond: Ginderbuiten 184 en 186.
Klanten worden door Gaby vanaf januari 1951 ook tweemaal per week met de fiets bedeeld. De snelheid van de tweewieler voldoet al snel niet meer aan het stijgende aantal klanten, en de aanschaf van een auto dringt zich op. Bij garage Van Buggenhout wordt voor 27000 bfe. een "Standard" gekocht. Vanaf dat moment bevoorraadt Slagerij Van Hoof 400 gezinnen.
Samen met Anna Hees, Nieke Gijsen en later de kinderen Mark en Monique worden de tourklanten bevoorraad.
DERDE EN VIERDE GENERATIE

Mark, zoon van Harry en Gaby, huwt in 1962 met Mia Vleugels. Nadat hij een tijdje in de supermarkt heeft gewerkt, stapt ook hij in het slagersberoep en werkt op zijn beurt samen met zijn vader. Ook Mark tracht de tijd aan te voelen en vernieuwt. Anno 1972 wordt het werkhuis heringericht en qua oppervlakte zelfs verdubbelt. Tegelijk wordt een nieuwe winkel geïnstalleerd met nieuwe toonbank en een beter koelmeubel. In '83 wordt de winkel opnieuw vergroot en volledig vernieuwd. Aan het produktengamma worden nu ook bereide gerechten toegevoegd, met o.a. de bedoeling de horeca te bevoorraden. In 1987 wordt in Lommel een nieuwe winkel overgenomen.

In 1993 geeft Marc de zaak over aan zijn kinderen, die al vlug beginnen te denken in de richting van een nieuw gebouw. De definitieve beslissing om te bouwen werd het jaar daarop genomen. De winkel werd immers te klein om nog ten volle te beantwoorden aan de eisen van hygiëne, kwaliteit en efficiëntie.
Ondertussen stelt de firma in totaal 19 personen te werk. De gemiddelde leeftijd bedraagt 40 jaar en met 60% is de vrouwelijke stem dominant.
We hebben hier dus onmiskenbaar te maken met een zowel letterlijk als figuurlijk geëmancipeerd en jong bedrijf.

   
 © Keurslager Van Hoof - Ginderbuiten 193 - 2400 Mol - 014 31 24 26 - btw-nummer: BE 0430.921.807
Webdesign by ITREFLEX