Welkom bij keurslager Van Hoof Onze producten worden steeds.... Een lekker biefstuk...mmmm ....lekker.. Gepresenteerd met sla en tomaat.. Mooi krokant.. Op de barbeque of grill ... Eenvoudig te bereiden... Heel lekker bij...


 
CONTROLES EN ERKENNINGEN

 

KEURSLAGER

WAT IS EEN KEURSLAGER?

Kwaliteit, elke dag opnieuw. Dat is de slogan van de Belgische Keurslagers. En die weerspiegelt zich niet alleen in onze producten: bij alles wat we doen, dragen we onze lijfspreuk hoog in het vaandel...
Keurslager zijn, betekent niet alleen dat wij in regel zijn met alle kwaliteitsnormen, maar ook dat we elke dag onszelf en onze producten willen verbeteren, en dat komt enkel u ten goede! We staan open voor innovatie op het gebied van productassortiment, maar ook nieuwe communicatievormen en moderne atelieruitrustingen zijn ons niet vreemd.
Dit zijn de drie aspecten die ons binden in de vereniging: het streven naar kwaliteit, een sterke innovatiedrang en het voortdurend trachten onszelf te verbeteren.

 

VLAM-STREEKPRODUCT

Definitie

1. Zij worden bereid met grondstoffen uit de streek. Soms zijn de streekeigen grondstoffen niet meer voldoende voorradig, denk maar aan mosterdzaad of boekweit, en moeten dan ook ingevoerd worden. Traditionele bereidingen met uitheemse ingrediënten zoals amandelen, cacao, koffiebonen, specerijen, ... komen ook in aanmerking.

2. Deze producten worden door de lokale bevolking of door een breder publiek aanvaard als een traditioneel streekeigen product. Europa spreekt van producten met een faam. Zulke producten zijn dan meestal ingeburgerd door traditionele naamgeving, vorm, gebruiken, ...

3. Traditionele streekproducten worden naar ambachtelijke wijze vervaardigd volgens de streektraditie. Productiemethodes evolueren, er worden hogere eisen gesteld, maar de producenten kiezen er wel voor om typische handelingen te behouden.

4. De traditionele streekproducten worden bereid in hun streek van oorsprong. Soms is het moeilijk om de productie van een streekproduct in de streek te behouden, de producenten met een Vlaams of Europees erkend product kiezen echter voor een productie in eigen streek.

5. Traditie betekent een langdurige of historische bekendheid als streekspecialiteit. Om erkend te worden moeten producten minimaal 25 jaar bestaan. Indien een oude bereidingswijze terug opgenomen wordt, bijvoorbeeld bij de ontdekking van een vergeten bierrecept, kan dit product ook naar een erkenning dingen.

Sinds 2010 heeft onze Molse kipkap met mosterd het officiële label van de Vlam van streekproduct.

 

PURE KEMPEN


Pure Kempen is een kwaliteitsmerk waarmee producenten van streekeigen goederen en diensten uit de Antwerpse Kempen zich kunnen onderscheiden van hun collega's uit andere regio's. Ze krijgen gezamelijke promotie en vorming aangeboden en worden opgenomen in een uitgebreid netwerk van ondernemers die met elkaars producten aan de slag gaan in allerlei verkooppunten, horecazaken, toeristische uitbatingen, evenementen enz.
Voor dit Europees project werkt Rurant vzw samen met Toerisme Provincie Antwerpen vzw (TPA), vzw Kempens Landschap en Boerenbond Projecten.

Ondertussen dragen 12 ondernemers het Pure Kempen-label.
Wij hebben reeds in 2011 dit Pure Kempen -label binnengehaald en zijn daar zeer trots op !

   
 © Keurslager Van Hoof - Ginderbuiten 193 - 2400 Mol - 014 31 24 26 - btw-nummer: BE 0430.921.807
Webdesign by ITREFLEX